SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mästerskapsgruppen

Elitsimmare

Att vara en elitsimmare innebär att leva som en elitsimmare. Ta ansvar, visar respekt och att man har skyldigheter

                                            

Allt annat som ska planeras in måste göras så att simning blir prioriterat som nr. 1. Planering av arbete och skola görs så att inte simningen på något sätt kommer i kläm. Vilket inte innebär att satsning på arbete och skola kan vara 100%-ig.

Socialt umgänge planeras in så att simningen inte påverkas.

  

Träningen är planerad så att högsta möjliga verkningsgrad uppnås. Viktiga tävlingar (målsättningar) är de slutliga målen på respektive träningscykel. Längden på träningscykeln varierar allt ifrån flera år till det dagliga träningsprogrammet.

Vanlig cykeluppdelning under en säsong är, tre länge cykler från uppstart till Sum-Sim och SM i november/ december, andra cykeln fram till huvuduppgift (Swim Open) i mars/april och tredje fram till sommarens svenska mästerskap.

De längre cyklerna delas upp i en till treveckors cykler. Där efter har vi en veckocykel och till sist en dagscykel.

 

För att få full utdelning av träningen är det viktigt att inte missa några träningspass då effekten av passen bygger på helheten. Närvaron ska vara 100 %, hänsyn tas till skada och sjukdom samt individuella överrenskommelser.

  

Kost och vila (återhämtning) är två av träningstriangels hörn. Att ha kunskap om kosten och återhämtningen är av mycket stor vikt för att få en utveckling av träningen.

  

Målstyrning är en av tävlingsidrottens grundläggande drivkrafter och ger möjligheten att utvärdera. Levandemål är mål som kan uppnås  i närtid (1 vecka till ett år) och långsiktiga mål kan vara över ett år till ”hela” simkarriären.

 

Genom välplanerade individuella målsättningar och gruppmålsättningar ska simmaren uppvisa en god tränings- och tävlingsmoral. Visa stor motivation i sitt utövande.

  

Som elitidrottare är Du ett föredöme och ambassadör för såväl din klubb som din idrott. I tävlingssammanhang gör Du ditt bästa vid varje tillfälle.

Du bär med stolthet klubbens profilkläder i alla sammanhang där Du representerar din förening. Du följer de överrenskommelser som gäller med sponsorer gällande klädsel vid representation. Det åligger simmaren att representera föreningen i olika sammanhang som, sponsorträffar, prisutdelare, marknadsförare i reklamsammanhang, kick off m.m.

 

Du representerar en förening (Triton) och en idrott (Simning) och ska i alla sammanhang vara ett föredöme för din klubb och din sport.

Du ska följa de regler och bestämmelser som omger Dig i ditt idrottsutövande

De idrottare som når högsta nivån i sin idrott ska vara förebilder för sina övriga klubbmedlemmar. Det innebär att uppträda och leva som en elitsimmare

Triton i Florida
2016-02-28 22:54
Träning, träning och Universal Studios än sålänge. Bilder finns i Bildgalleriet till vänster. Det går också bra att följa deras dagar på Tritons facebook-sida eller Instagram @triton.power. Enjoy!
Träningstider HT-15
2015-08-16 17:55
Med start v36:

Måndag                                              Tränare
17.30-19.00: styrka på MÅS                 Jonas
19.15-21.15: simning                          Bebbe, Anders

Tisdag 
17.00-19.00: siminng                          Bebbe

Onsdag 
17.30-19.00: styrka på MÅS                 Jonas
19.15-21.15: simning                          Anders, Jonas

Torsdag 
17.00-19.00: simning                          Bebbe, Anders

Fredag 
14.30-16.30: styrka+box på MÅS         Jonas
17.15-19.15: simning                          Bebbe

Lördag 
08.00-10.00: simning i Burlöv              Bebbe
15.30-17.30: simning i Burlöv              Bebbe, Anders

* morgonträning och landträning sker efter överenskommelse med ansvarig träänare
 
Sponsorer