Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till SK Triton

Simklubben Triton är föreningen som erbjuder simning av hög kvalité från babysim till vuxensim, från bredd- till tävlingssimmare. Vi skapar långvariga relationer med våra medlemmar och arbetar med alla i alla åldrar. SK Tritons mål är att vara en värdefull del i en familjs fritid, oavsett om man är ung eller gammal, inriktad mot vattenvana, simskola, motions- eller tävlingssimning.


SIMIDROTT för ALLA *


 * GEMENSKAP - VÅR STYRKA *


  * VI UTVECKLAR SIMMARE och LEDARE *

 

* VÅR FRAMTID *

Förlängning av beslutet till den 15/1 -2021
2020-11-17 14:28
Staffanstorpskommun har valt att förlänga föregående beslut som startade 28 oktober till att gälla till den 15/1 2021. När det gäller antalet så är det fortsatt 50 personer samtidigt i byggnaden som är taket för vår verksamhet. Här finns länk till beslutet
Delegationsbeslutet innebär
2020-11-03 16:25
Hej, 

Enligt beslut från kommunstyrelsens ordförande gäller att barn födda från 2005 och senare får delta i organiserad idrottsträning. Detta betyder att bara den aktiva och dess ledare får vara närvarande på träningen och i anläggningen. Föräldrar får ej närvara oavsett om det är mindre än 50 personer i lokalen eller ej. 

Med vänliga hälsningar

 

Johan Rasmussen

Kultur- och fritidschef

Staffanstorps kommun

Sum-Sim Riks inställt
2020-11-02 11:43
Sum-Sim Riks inställt
Svenska Simförbundets styrelse tog i samförstånd med distrikt, arrangerande klubb och Göteborgs Stad beslutet att ställa in Sum-Sim Riksfinal som skulle gått av stapeln den 12-13 december i Göteborg.
Svensk Simidrott kommer att se över möjligheterna att på något sätt genomföra alternativa tävlingsformer under vintern.
Inställda arrangemang
2020-10-29 17:45
Vi har ställt in prisjakten och Tritonspelen den 2/11, Staffanstorpscupen den 7/11. Vi kommer att köra föreläsningen rörande idrottspsykologi den 5/11 nästa vecka, genom zoom eller teams. Information kring detta kommer att skickas ut på mail till er
Förtydligande gällande NIU
2020-10-29 15:07
Vi har under dagen fått ett klargörande angående NIU verksamheten.
När det gäller NIU görs det i riktlinjerna undantag för elever på idrottsgymnasium. Detta innebär att dessa elever inte avråds från träning.
Skånes simförbund har fått ett förtydligande från Patrik Karlsson på RF SISU Skåne att detta undantag enbart gäller sådan träning som bedrivs inom skolans verksamhet.
Det är således inte ett undantag för föreningar att bedriva tränings- eller tävlingsverksamhet för dessa simidrottare.
Med vänlig hälsning
Information från Skånesim
2020-10-29 14:52
Malmö 2020-10-29

 

Information från Skånes Simförbund om de skärpta allmänna råd som gäller inom Skåne Län fr.o.m. 27 oktober

 

Skånes Simförbunds inställning är att aktiva simidrottare, födda år 2004 eller tidigare, inte bör delta i någon form av tränings- eller tävlingsverksamhet under den period de skärpta råden gäller.

Barn och ungdomar födda år 2005 eller senare är undantagna gällande träningsverksamhet, men även dessa bör avstå all form av tävlingsverksamhet. Träning för denna grupp bör dock genomföras där så är möjligt.

Med träningsverksamhet avses även simskoleverksamhet som uttryckligen godkänts av i Region Skånes biträdande smittskyddsläkare Mattias Waldeck på RF SISU Skånes informationsmöte den 27 oktober.

 

Beslutet gäller inte föreningar aktiva i Region Blekinge, dessa föreningar kommer beröras av flertalet beslut inom förbundet kring framförallt tävlingsverksamhet, men bör kunna bedriva träningsverksamhet i normal omfattning.

 

Angående tävlingsarrangemang så rekommenderar Skånes Simförbund samtliga aktiva simidrottare i distriktet att ej delta i tävlingsarrangemang. Såväl internt i klubben som externt, såväl inom distriktet som utom.

Med anledning av detta kommer Skånes Simförbund inte bevilja tävlingssanktioner under perioden fram till 17 november, eller till dess att de utökade restriktionerna hävs.

Tidigare beviljade sanktioner kommer att återkallas och sanktionsavgifterna återbetalas.

 

Skånes Simförbunds övriga åtagande inom till exempel utbildningar, tävlingsverksamhet med mera kommer givetvis att beröras av dessa beslut och berörda kommer att informeras av ansvarig för respektive verksamhet eller av förbundet gällande den verksamhet som avses.


 

Skånes Simförbund anmodar samtliga medlemsföreningar att se över och anpassa sin verksamhet efter de direktiv som Region Skåne och FHM givit. Respektive klubb känner bäst sina lokala förutsättningar och vilka åtgärder som lämpar sig bäst för att den verksamhet som fortfarande är tillåten skall kunna bedrivas på bästa sätt.

 

Då situationen förändras kontinuerligt och arbetet med att se över olika verksamhetsdelar är fortlöpande kommer beslut tas efterhand, vi ber därför distriktets föreningar att vara extra uppmärksamma på information från såväl Skånes Simförbund som FHM, Region Skåne och andra relevanta aktörer.

 

För eventuella frågor kring innehållet i detta dokument hänvisas till Skånesims kansli.

 

Vi har full förståelse för den påverkan situationen har för alla föreningar, era verksamheter och medlemmar.

Vi vill från Skånes Simförbund vara tydliga med att vi kontinuerligt arbetar för att hitta lösningar, göra förtydliganden och på alla möjliga sätt stötta er föreningar inom alla våra simidrotter.

Vi hoppas att vi tillsammans genom ett ansvarsfullt arbete kan bedriva så mycket av vår viktiga verksamhet som möjligt inom de regelverk som åläggs oss

 

Vänligen

Styrelsen i Skånes Simförbund

Sum-Sim region
2020-10-29 14:48

Information från Simförbundet


Hej!

När jag skriver detta så har tre regionfinaler ställts in, det är i Stockholm, Ängelholm och Sjöbo. Vi har därför under förmiddagen beslutat att de övriga regionfinaler som kan arrangeras inte längre är regionfinaler utan ska betraktas som vilken annan inbjudningstävling som helst. Ni kan dock, om ni vill, kalla det Sum-Sim regionfinal men tävlingen har inte den statusen längre. Anmälan till riksfinalen kommer istället att baseras på anmälningstider och heatbegränsning. Mer information om det kommer att presenteras under morgondagen.

 

 

Med vänlig hälsning

Kenneth

Information gällande tävlingar
2020-10-28 09:40

Information från Skånes Simförbund angående Sum-Sim Region och Höstsimiaden.

 

Med start den 27 oktober så har Skåne fått nya skärpta lokala allmänna råd, dessa gäller fram till den 17 november till att börja med.

Med utgångspunkt i dessa restriktioner och efter information från RF och RF Sisu Skåne så har Tävlingskommittén och Skånesims styrelse tagit beslutet att vi tyvärr kommer att behöva ställa in Sum-Sim region i Ängelholm och Sjöbo
samt Höstsimiaden.

 

Mer information om Sum-Sim Riks kommer så fort vi har fått information från Svenska Simförbundet.

Här finns länk till beslutet om de nya skärpta lokala allmänna råden


Efter dagens skärpta regler gällande covid-19 har vi beslutat
att ställa in tävlingen TYR OPEN 2020 helt.
Att genomföra tävlingen under dessa omständigheter känns inte
säkert.
Vi ber er att förmedla beslutet till dom det berör i era föreningar.
Sköt om er och era simmare så tar vi nya tag längre fram.
Påminnelse gällande förhållningsregler Bråhögsbadet
2020-10-21 11:14

Förhållningsregler Bråhögsbadet, SK TRITON

 

Vid sjukdomssymptom, stanna hemma

 

Håll avståndet

 

Sprita händerna i stationen, innan ni går in i badet/ omklädningsrummet

 

Duscha gärna hemma innan du går till aktivitet om möjligt

 

Duscha gärna hemma efter du har varit på aktivitet om möjligt

 

Stressa inte i omklädningsrummen 

DM i simning Ängelholm, dag 2
2020-10-18 18:28
Dagens simningar på DM stod följande simmare för. Mica Nolén som under dagen simmade till sig två nya personbästa 800m frisim med tiden 9.22,73 som också resulterade i en bronsmedalj på DM. Mica slog även till med ett pers på halva distansen 400m frisim med tiden 4.28,78 pers med nästan en sekund. Zinna Bengtsson Nimander simmade hem två nya personbästa först på 50m frisim, första gången under 28 sekunder med tiden 27,88 plus en liten sänkning på 200m bröstsim till tiden 2.48,84. Detta år är ett lite annorlunda år då vi inte simmat några lagkapper. Truppen till SM/JSM blir lite mindre detta år då vi inte simmar lagkapper. Mica kommer att simma onsdag och torsdag till helgen kommer Linus och Arvid delta. Vi återkommer med vad de skall simma under SM/JSM


DM i simning Ängelholm
2020-10-17 18:44
Våra herrar tävlade på dag 1 under dm och gjorde många goda resultat. De som nådde längst var Linus Forsgren med två medaljer, Silver på 200m bröstsim med nya perset 2.22,60 och även ett brons på 100m bröstsim med en tid lite över personbästa. Linus simmade till sig nya pers på 50m bröstsim 29,47 och på 50m fjärilsim med tiden 25,28. Arvid var vår andra medaljör på DM med silver på 100m ryggsim med nytt personbästa med tiden 59,19. Arvid slog även personbästa på 200m ryggsim och fick här tiden 2.10,01. Jonathan Palminger simmade till sig personbästa på 50m frisim 24,88, 100m frisim 52,53, 100m fjärilsim 58,90 och som avslutning 50m fjärilsim 26,51.  Stort grattis till herrarna och deras fina simningar. Imorgon simmar vår damer DM i Ängelholm och vi önskar lycka till.
City Gross
2020-09-07 13:05
Räkna samman enligt bilden och lägg sedan detta i brevlådan inne på badet


Spara era kvitton på City Gross!


Genom att spara och lämna in era kvitton blir simklubben Triton sponsrade av City Gross i Staffanstorp. City Gross sponsrar oss med 1 % av den totala inköpssumman. Detta ger ett fint tillskott till föreningskassan ca10000-20000 per år. 


Vi har till dags datum fåttt in kvitton för 203500 = 2035 sek till triton, hjälp oss att nå över en miljon här under hösten. nästa gång vi lämnar kvitto är den 25 februari 2021, lämna in löpande så hinner vi även att räkna samman och lämna till City Gross


Handlar ni på City Gross i Staffanstorp, spara kvittona och lämna in dem under terminens gång i Tritons brevlådor, dels vid ingången till huvudentrén, dels vid ingången på baksidan. Det går givetvis också bra att lämna dem direkt till tränaren/instruktören. För de av er som scannar behöver trycka ut kvittot efter att ni fått utpasseringskvittot.


Lämna in kvittona i ett kuvert och skriv utanpå hur många kvitton där är i samt den totala inköpssumman.


Tack på förhand!
SK Triton

SK Triton vill först tacka alla medlemmar
2020-07-01 11:44

Sommarinformation


SK Triton vill först tacka alla medlemmar för stort engagemang och tålamod under våren i samband med att vi blev av med all vår verksamhetsyta i Staffanstorp.


Vi har under våren haft bra och konstruktiva möten med Staffanstorpskommuns ledning, både politiken och på tjänstemannanivå där vi fått gehör för våra frågor och funderingar. 


Under våren har vi även haft samtal med Svenska Simförbundet om hjälp för att hålla igång vår verksamhet, där har vi tilldelats ca 51 000 kr som kompensation för uteblivna tävlingsintäkter och förhöjda hyror.


Sedan mitten av maj har vi simmat utomhus på Bråhögsbadet och även fått tillgång till undervisningsbassägen inomhus. Tack vare detta har vi kunnat genomföra simskola, teknikskola, vuxencrawl och våra träningsgrupper. Babysim och minisim har vi dessvärre varit tvungna att ställa in på grund av att kommunen inte kunnat tillgodose den vattentemperatur som krävs för dessa grupper. Vi är glada över alla som deltagit i verksamheten under vårterminen och tackar för er flexibilitet i slutet av för att kunna fullfölja terminen.


I sommar har vi för första gången möjligheten att starta upp simskola inomhus under sommartid (anmälan) under tre perioder där vi just nu har sextio barn anmälda. Det finns fortfarande platser kvar för er som vill anmäla.


Vi öppnar även upp för anmälningar till höstens verksamhet den 1 juli 19.00 för de som varit med i verksamheten under våren och nyanmälningar från den 15 juli 19.00. (anmälan)


Vår tävlingsaktiva har fått på grund av inställda tävlingar inte tävlat externt under vårterminen i samma utsträckning som vanligt. Hur det blir till hösten med tävlingar vet vi ännu inte, men vi följer utvecklingen.


Den information vi har per idag är att inomhusbadet öppnar i höst som vanligt. När vi nu planerar höstens verksamhet gör vi det med hänsyn taget till de rekommendationer och riktlinjer som förmedlas från Folkhälsomyndigheten och Staffanstorpskommun. Sker det ändringar framöver, anpassar vi oss efter dessa.


Vi önskar en trevlig sommar med mycket aktivitet kring och i vattnet och ett glatt återstående till hösten!

Simmärkesförsäljning 2020
2020-06-08 12:12
Hej, snart dags att för avslutning i simskolan våren 2020. Vi kommer inte sälja märken på plats utan ber er att boka märken. Vi kommer att dela ut märkeslappar sista tillfället. Formuläret finns här
Nyheter från våra grupper
Information, 26/08 10:24 
Information, 01/07 16:05 
Kontakt, 22/10 13:53 
Simskoleinformation, 16/01 15:56 
 
Sponsorer