Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till SK Triton

Simklubben Triton är föreningen som erbjuder simning av hög kvalité från babysim till vuxensim, från bredd- till tävlingssimmare. Vi skapar långvariga relationer med våra medlemmar och arbetar med alla i alla åldrar. SK Tritons mål är att vara en värdefull del i en familjs fritid, oavsett om man är ung eller gammal, inriktad mot vattenvana, simskola, motions- eller tävlingssimning.


SIMIDROTT för ALLA *


 * GEMENSKAP - VÅR STYRKA *


  * VI UTVECKLAR SIMMARE och LEDARE *

 

* VÅR FRAMTID *

Styrelseinfo 2018-11-13
2018-11-13 12:07
Styrelseinfo 2018-11-13

Vad en termin går fort! Simskolan har kommit mer en halvvägs och våra tävlingssimmare går nu in i mästerskapssäsong.


Den 22 november har vi bjudit in idrottspsykologen Sverker Fryklund som ska prata om prestationsmiljöer. Inbjudan till detta arrangemang har skickats ut via e-post. Vi hälsar alla välkomna att lyssna på detta viktiga ämne. För er som har frågor kring klubbens verksamhet och styrelsens arbete har vi vid detta tillfälle satt av en stund innan Sverker börjar sin föreläsning.

I helgen simmade våra ungdomar Sum Sim region i Ystad, som även är en kvaltävling till Sum Sim riks som går av stapeln i Stockholm i mitten på december. Många utmärkta resultat vid den här tävlingen och vi är stolta över att kunna skicka en trupp på 10 simmare till riksfinalen. Stort lycka till önskar vi alla simmare!

Samtidigt på Bråhögsbadet ordnades Staffanstorps-cupen som är en helt ny tävling för de yngsta simmarna. Tävlingen är utformad på barnens premisser, med fokus på att man tävlar och har kul snarare än att man måste genomföra simloppen tekniskt korrekt enligt regelboken. På detta sätt vill vi säkra att barnen får positiva tävlingserfarenheter och upplever det roliga med simningen så att de väljer att fortsatta i klubbens verksamhet under många år framåt. Nästa år hoppas vi kunna locka även andra klubbar till att delta i detta helt nya tävlingskoncept. Vill du läsa mer om barnidrott och riktlinjer för detta se här.

Just nu pågår budgetarbete för 2019. Budgeten läggs med hänsyn till vår vision att ”Triton ska vara den bästa klubben att simma i” och de värdegrunder föreningens medlemmar har varit med om att ta fram, se vidare här. Det ekonomiska läget i klubben just nu är bra och prognosen för 2018 är att vi kommer att göra ett positivt resultat. Balans i ekonomin är en viktig parameter också i budgetarbetet inför 2019.

Vid årsmötet beslutades att ge styrelsen i uppdrag att tillsammans med verksamhetschefen se över hur information om föreningens verksamhet och angelägenheter kan kommuniceras till medlemmarna på ett effektivt och transparent sätt. Styrelsen har som ett led i detta uppdrag beslutat om vissa övergripande riktlinjer för kommunikation och information. Dessa är nu upplagda på hemsidan och du finner dem här.

Slutligen vill vi nämna att klubben alltid är i behov av fler ideella krafter. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med:

- Marknadsaktiviteter såsom sponsring, marknadsföring och profilering av klubben, bidrags- och stipendieansökningar, nätverkande m.m. Anmäl ditt intresse till Björn Persson, Maria Reimers eller Pär Tegnander i marknadsgruppen, kontaktuppgifter här.

 

- Klubbens arrangemang såsom arrangerande av och arbete vid våra tävlingar, arbete som funktionär, arbete med kiosken, arbete med simborgarmärkestagningen på nyårsdagen, arrangerande av Tritondagen m.m. Anmäl ditt intresse till Lars Alm i arrangemangsgruppen, lars.alm@sktriton.se.

 

 Har du några frågor om verksamheten eller styrelsearbetet hör gärna av dig till verksamhetschefen Robert Johnsson, robert.johnsson@sktriton.se, och styrelseordförande Malin Håkansson, malin.hakansson@sktriton.se.

 

Styrelsen i SK Triton

/genom Malin Håkansson, ordförande

Staffanscupen 2018
2018-11-09 21:30
Första gången tävlingen genomförs denna gång med bara Tritoner, vi hoppas på andra klubbar 2019. Vi har nu en tävling där vi vill att alla skall vara nöjda med sin presation och att man haft roligt under tävlingen. Vi har tagit bort diskningarna, vi kör mixade grenar, vi tävla på benspark i de olika simsätten, vi avslutar med bad fram till 12.00, vi bjuder på fika efter tävlingen (under badet), vi lottar även ut enklare heatpriser till de som deltar. Vi ses imorgon!

Föreläsning gällande idrottspsykologi 22/11
2018-11-07 15:32

SK TRITON BJUDER IN TILL FÖRLÄSNING KRING IDROTTSPSYKOLOGI

 

 

När:
Torsdagen den 22 november 2018

Tid:

19:00-19:15      Tid för frågor om verksamheten, möjlighet att ställa frågor till styrelsen m.m.. 

19:15-21:00      Idrottspsykologi                  

Plats:

Sankt Staffans församlingshem, Staffanstorp

Vem är arrangemanget riktat till:

Föräldrar, aktiva och ledare i SK Triton

Föreläsare:

Sverker Fryklund, Malmö Universitet, Malmö Idrottsakademi och Malmö FF

”Målet med Malmö idrottsakademis idrottspsykologiska rådgivning, som mynnar ut i psykologisk färdighetsträning, är att etablera funktionella tankar, beteenden och känslor som leder till psykologisk utveckling och en förhöjd prestationsförmåga”

Saxat från Malmö Idrottsakademi

 


Nyårslöfte 2019
2018-10-31 20:18
Hej, 
Dags att börja funderar på 2019 redan nu, snart bara två månader kvar. 
SK Triton bjuder in till Regnbågsrally 2019. Den 1/1 samlas vi för att simma in det nya året och genom att ta det nya simborgarmärket 200m ( färgen är inte avslöjad ännu)
Vi kör 15.00-17.00 på bråhögsbadet, priset är 75:- då ingår ett simborgarmärke i priset. 
Inbjudan och hur ni anmäler er kommer ut på mail inom två veckor. 
Bästa nyårslöftet redan avbockat den 1/1.

Hoppas att vi ses!
Sparbanken
2018-10-17 16:05
Sparbankensskylt
Sparbanken Skåne stödjer/ samarbetar med SK Triton kring våra instruktörers utrustning. Vi är nöjda med samarbetet och hoppas att vi kan fördjupa det ännu mer längre fram. 
Vill ni som Sparbanken synas tillsammans med SK Triton tag kontakt med Robert Johnsson på mail robert.johnsson@sktriton.se eller tel 0732566560.


Sparbanken Skåne, Stiftelsen Färs och Frosta
2018-09-30 12:05
Med bidrag från Färs och Frosta har vi köpt in fenor
 
Sparbanken Skåne, Stiftelsen Finn
2018-09-30 11:58
Våra nya mattor inköpta med bidrag från Sparbanksstiftelsen Finn

Kvitton-City Gross
2018-08-16 17:45

Spara era kvitton på City Gross!


Genom att spara och lämna in era kvitton blir simklubben Triton sponsrade av City Gross i Staffanstorp. City Gross sponsrar oss med 1 % av den totala inköpssumman. Detta ger ett fint tillskott till föreningskassan.


Handlar ni på City Gross i Staffanstorp, spara kvittona och lämna in dem under terminens gång i Tritons brevlådor, dels vid ingången till huvudentrén, dels vid ingången på baksidan. Det går givetvis också bra att lämna dem direkt till tränaren/instruktören.


Lämna in kvittona i ett kuvert och skriv utanpå hur många kvitton där är i samt den totala inköpssumman.


Tack på förhand!
SK Triton
EM (50m) 3-9 augusti 2018 i Glasgow
2018-08-02 11:58
Imorgon startar de Europeiska Mästerskapen i simning i Glasgow med Sarah Sjöström i pole position.

Från Triton hejar vi extra mycket på Magdalena Kuras som kommer gå i vattnet redan imorgon under försöken på 50 frisim, samt 4x100 frisim. 
Magda simmar oxå 50 rygg på lördag, samt 100 frisim på tisdag.

Tävlingen kan du följa här.

Vi önskar Magda och resten av svenska truppen ett stort lycka till!

(På bilden ser vi Magda i främre raden längst ner till höger)
Anmälan till SK Triton ht-18
2018-07-12 12:02
Länk till vår anmälningssida här gällande höstens verksamhet från babysim - vuxencrawl.
Har ni frågor gällande vilken grupp som passar skicka gärna ett mail till kansliet@sktriton.se
så besvarar vi det löpande.

Styrelseinfo 2018-06-27
2018-06-27 13:44

Vilken underbar sommar vi har för utomhussimningar!

Vi vill börja med att säga stort tack till alla som deltog på Tritondagen den 6 juni! Det blev ett riktigt trevligt evenemang och förhoppningsvis starten på en ny klubbtradition. Vi hoppas att ännu fler vill vara med på Tritondagen nästa år.

Denna vecka genomförs Sum Sim i Malmö. Vi gläds åt att klubben i år har ett härligt gäng med 13 simmare som kvalat till denna tävling. Åk gärna till Lindängsbadet och heja på våra simmare. Tävlingarna pågår till och med 1 juli. I nästa vecka, 4 – 8 juli, går JSM och SM i Landskrona. Magdalena Kuras tävlar i ett flertal lopp på SM och vi har ett duktigt gäng killar som tävlar såväl individuellt som i lagkapp på JSM. Passa på att åka och titta nu när tävlingarna går av stapeln på hemmaplan. Vi önskar alla våra tävlingssimmare ett stort lycka till!

Simskolan har paus över sommaren men anmälan är öppen för kurserna som går i höst. Varmt välkomna att anmäla er via hemsidan. Ni finner länken här.

För er som inte redan känner till det, vill vi passa på att nämna en nyhet för hösten som är att klubben påbörjar ett samarbete med Hagalidskolan i Staffanstorp. Hagalidskolan har idag idrottsklasser där ungdomarna får möjlighet att under skoltid utöva sin idrott; i dagsläget fotboll, handboll och innebandy. Från och med i höst kommer även simning att ingå för dem som börjar i sjunde klass. Åtta simmare är antagna till klassen. Klubben bidrar med träningsinnehållet, simkompetens och, efter överenskommelse med skolan, tränarresurser. Har ni frågor kring samarbetet med Hagalidskolan kontakta gärna klubbens verksamhetschef, Robert Johnsson.

I höst planerar vi att ordna ett par medlemsmöten där medlemmarna ges tillfälle att utbyta tankar och ställa frågor kring föreningen. Tanken är att medlemsmötena kombineras med en kortare föreläsning eller utbildning om något aktuellt ämne. Mer information om detta kommer efter sommaren.

Slutligen en kort notis om klubbens ekonomi nu när vi närmar oss halvårsskiftet. Styrelsen gör en ekonomisk uppföljning varje månad och per slutet av maj såg ekonomin stabilt och bra ut. Typiskt sett är det sommaren som är den kritiska perioden likviditetsmässigt eftersom en stor del av terminsavgifterna för hösten betalas in först i augusti, dvs. terminsavgifterna för våren måste i normalfallet räcka ända tills augusti. I år kan vi konstatera att det finns tillräckligt med pengar i kassan för att klubben mer än väl ska kunna täcka sommarens kostnader. Det känns riktigt bra. Har ni frågor kring ekonomin så kontakta gärna kassören, Ulrika Nilsson, eller ordföranden, Malin Håkansson. Kontaktuppgifter finner ni här.

 

Önskar er alla en skön sommar!

 

Styrelsen i SK Triton

/genom Malin Håkansson, ordförande

 

Tritondagen 2018
2018-06-06 15:59
Hej!
Tack alla som var med och hjälpte till att göra dagen till den fest det blev.
Med femkamp med allt från dragkamp till säckhoppning och avslutande bogsering i vattnet. Prisutdelning på Tritonspelen. Pricka tid, där den som var närmast vald tid segrade. Grattis till Martin Dalengran som bara var 3/100 s från rätt tid! Listan på alla deltagare och tider finns här. Vi har även haft besök av Livräddarna Malmö med FK Jonas Hagberg plus en till de genomförde uppvisning och ett prova på moment. Simhopparna från Malmö KK, Frida Källgren, Ellen Ek gjorde tillsammans med Matilda Roxne genomförde uppvisning plus en uppskattad märkestagning.
Efter detta fritt bad och Hamburgare
Passar även på att tacka alla som ställt upp och gjort dagen möjlig. Paula Forsgren med hjälp från barn och man såg till så att alla fick hamburgare, korv saft och mycket annat. 

Vi kör den 6/6 även 2019, skall bli bra väder även den dagen!!!!!

 
Tritondagen 6:juni
2018-06-03 20:59
Alla i Triton är välkomna! Simskolebarn, barn och ungdomar i teknikgrupper, träningsgrupper och tävlingsgrupper, vuxencrawlare, masterssimmare, instruktörer och tränare, funktionärer m.fl. Föräldrar, syskon och andra familjemedlemmar är också välkomna.

Inbjudan finner ni här

Vi ses den 6:e juni!
Nyheter från våra grupper
Information, 28/08 12:32 
Simskoleinformation, 27/08 11:07 
Vuxencrawl, 06/08 09:48 
Information, 02/08 11:43 
Information, 19/10 11:04 
 
Sponsorer
Följ oss på Instagram
Instagram
@triton.power