Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till SK Triton

Simklubben Triton är föreningen som erbjuder simning av hög kvalité från babysim till vuxensim, från bredd- till tävlingssimmare. Vi skapar långvariga relationer med våra medlemmar och arbetar med alla i alla åldrar. SK Tritons mål är att vara en värdefull del i en familjs fritid, oavsett om man är ung eller gammal, inriktad mot vattenvana, simskola, motions- eller tävlingssimning.


SIMIDROTT för ALLA *


 * GEMENSKAP - VÅR STYRKA *


  * VI UTVECKLAR SIMMARE och LEDARE *

 

* VÅR FRAMTID *

City Gross
2020-09-07 13:05
Räkna samman enligt bilden och lägg sedan detta i brevlådan inne på badet


Spara era kvitton på City Gross!


Genom att spara och lämna in era kvitton blir simklubben Triton sponsrade av City Gross i Staffanstorp. City Gross sponsrar oss med 1 % av den totala inköpssumman. Detta ger ett fint tillskott till föreningskassan ca10000-20000 per år. 


Vi har till dags datum fåttt in kvitton för 203500 = 2035 sek till triton, hjälp oss att nå över en miljon här under hösten. nästa gång vi lämnar kvitto är den 25 februari 2021, lämna in löpande så hinner vi även att räkna samman och lämna till City Gross


Handlar ni på City Gross i Staffanstorp, spara kvittona och lämna in dem under terminens gång i Tritons brevlådor, dels vid ingången till huvudentrén, dels vid ingången på baksidan. Det går givetvis också bra att lämna dem direkt till tränaren/instruktören. För de av er som scannar behöver trycka ut kvittot efter att ni fått utpasseringskvittot.


Lämna in kvittona i ett kuvert och skriv utanpå hur många kvitton där är i samt den totala inköpssumman.


Tack på förhand!
SK Triton

SK Triton vill först tacka alla medlemmar
2020-07-01 11:44

Sommarinformation


SK Triton vill först tacka alla medlemmar för stort engagemang och tålamod under våren i samband med att vi blev av med all vår verksamhetsyta i Staffanstorp.


Vi har under våren haft bra och konstruktiva möten med Staffanstorpskommuns ledning, både politiken och på tjänstemannanivå där vi fått gehör för våra frågor och funderingar. 


Under våren har vi även haft samtal med Svenska Simförbundet om hjälp för att hålla igång vår verksamhet, där har vi tilldelats ca 51 000 kr som kompensation för uteblivna tävlingsintäkter och förhöjda hyror.


Sedan mitten av maj har vi simmat utomhus på Bråhögsbadet och även fått tillgång till undervisningsbassägen inomhus. Tack vare detta har vi kunnat genomföra simskola, teknikskola, vuxencrawl och våra träningsgrupper. Babysim och minisim har vi dessvärre varit tvungna att ställa in på grund av att kommunen inte kunnat tillgodose den vattentemperatur som krävs för dessa grupper. Vi är glada över alla som deltagit i verksamheten under vårterminen och tackar för er flexibilitet i slutet av för att kunna fullfölja terminen.


I sommar har vi för första gången möjligheten att starta upp simskola inomhus under sommartid (anmälan) under tre perioder där vi just nu har sextio barn anmälda. Det finns fortfarande platser kvar för er som vill anmäla.


Vi öppnar även upp för anmälningar till höstens verksamhet den 1 juli 19.00 för de som varit med i verksamheten under våren och nyanmälningar från den 15 juli 19.00. (anmälan)


Vår tävlingsaktiva har fått på grund av inställda tävlingar inte tävlat externt under vårterminen i samma utsträckning som vanligt. Hur det blir till hösten med tävlingar vet vi ännu inte, men vi följer utvecklingen.


Den information vi har per idag är att inomhusbadet öppnar i höst som vanligt. När vi nu planerar höstens verksamhet gör vi det med hänsyn taget till de rekommendationer och riktlinjer som förmedlas från Folkhälsomyndigheten och Staffanstorpskommun. Sker det ändringar framöver, anpassar vi oss efter dessa.


Vi önskar en trevlig sommar med mycket aktivitet kring och i vattnet och ett glatt återstående till hösten!

Simmärkesförsäljning 2020
2020-06-08 12:12
Hej, snart dags att för avslutning i simskolan våren 2020. Vi kommer inte sälja märken på plats utan ber er att boka märken. Vi kommer att dela ut märkeslappar sista tillfället. Formuläret finns här
Vansbrosimmet i Staffanstorp
2020-06-07 18:00
SK Triton ger de som är anmälda till Vansborsimmet möjlighteten att bli första klara med simdelen. Vi simmar de distanser som skall simmas den 4:e juli på Bråhögsbadet. Inbjudan och hur ni skall gå tillväga hittar ni här. Sprid gärna nyheten om att man kan som anmäld till Vansbrosimmet simma distansen den 4:e juli på Bråhögsbadet
Sommarsimskola 2020
2020-05-15 20:34

 

Under tre perioder, vecka 28-29, vecka 30-31 och vecka 32-33 kommer vi att bedriva intensivsimskola med undervisning måndag-fredag (10 ggr/period och 30 min per tillfälle)


I Undervisningsbassängen (Inomhus) kommer vi att ha följande nivåer:

Nybörjare:          4 år med förälder

Nybörjare:          5 år,6 år eller 7 år utan föräldrar vid bassängen (väntar på utebadet)

Bläckfisk:           5 år eller 6 år utan föräldrar vid bassängen (väntar på utebadet)
                            med Förkunskap motsvarande Baddaren Blå och Sköldpaddan


Baddaren Blå:   Kunna doppa hela huvudet och blåsa ut luft under vattenytan.
                            Flyta på mage med ansiktet i vattnet i 5 sek
Sköldpaddan:    Flyta på rygg i 5 sekunder och utan att vidröra botten, rotera till magläge och flyta
                            på mage med ansiktet i vattnet

 

Pris:                    700 kr + medlemsavgift 2020 (250/500 kr)

               

Anmälan:        Öppnar den 18 maj kl. 09:00 och görs via www.sktriton.se  välj Anmälan till grupper och                                 följ instruktionen.

                         Antalet platser är begränsat och det är först till kvarn ......
                         Faktura skickas via e-post. Kallelse kommer när fakturan är betald

                         Betalas inte fakturan senast vid förfallodagen (10 dagar) har man förlorat sin plats och                                 den  kommer att erbjudas någon annan                   


Länk till dokumentet här

Länken till anmälan
2020-05-08 09:20
Hej, vi har fått en antal frågor kring länken till anmälan för grupperna i 50m bassängen. Här är länken
Återstart av verksamheten i SK Triton
2020-05-07 14:06
Hej, vi har nu fått besked på att vi åter kan vara på Bråhögsbadet med start den 18/5 för verksamheten. Får vi tillgång till badet tidigare så gäller vår tränings och tävlingsverksamhet. 
Det vi tyvärr inte kan starta upp är baby, mini och syskonsimmet då vi inte kan erbjuda 32 gradigt vatten, så kommer vi att informera er om hur vi skall gå tillväga.
Alla som varit med i verksamheten under våren kommer att få ut en ett mail med mer information. 

SK Triton har även fått möjlighet att starta sommarsimskola 2020. Vi kommer att starta denna verksamhet vid tre tillfällen, vecka 28, vecka 30 och vecka 32. Vi kommer att erbjuda intensivsimskola måndag- fredag under perioden. Här kommer vi att behöva hjälp när det gäller marknadsföring av denna nya verksamhet.

Utomhusbadet öppnar upp tidigare
2020-04-16 16:49
Saxat från Christian Sonessons Facebook sida

Information till kommuninvånarna i Staffanstorps kommun 16 april

Fortsatt fokus ligger på att skydda äldreomsorgen och övriga riskgrupper från covid-19.
Personalläget inom äldreomsorgen är för tillfället bra och vi ser nu över även nattbemaning så att tid ska finnas för att personal ska kunna klä sig i skyddsutrustning vid vårdmoment. 
Vad gäller skyddsutrustning så har vi fortsatt god tillgång i ytterligare ett antal veckor utifrån det material som köptes in i februari. Vi har nu även beställt mer via en del företagskontakter. 
Mobila team utför smittester inom äldreomsorgen vid misstanke om smitta eller vid symptom. Det har funnits misstankar men efter provtagning så har än så länge inget fall konstaterats bland våra omsorgstagare i kommunen.  
Volontärverksamheten är nu i full gång och fungerar väl tillsammans med FRG (Frivilliga Resursgruppen). Äldre eller andra i riskgrupper kan via våra volontärer få hjälp med exempelvis matinköp och andra vardagsmoment. 

Förskolor och skolor
Distansutbildning är förberedd och testad men kommer nog inte behöva användas, i alla fall inte inom närmsta tiden. Frånvaron både bland personal och bland barn/elever är markant lägre än för någon vecka sedan. Det är faktiskt så lågt som en fjärdedel borta nu jämfört med topparna. Att kunna hålla dagliga rutiner med en kvalitativ utbildning för våra barn är mycket viktigt och för många en betydelsefull fast punkt i tillvaron i en annars skakig omvärld. 

Kultur och Fritid
Idag lättade Folkhälsomyndigheten på sina riktlinjer gällande barn och ungdomsidrott. 
Därför kommer nu toaletter att öppnas på våra utomhusanläggningar. 
Föreningarna bör fortsatt iaktta ansvar vad gäller följande:
1. Max 50 personer
2. Barn med symptom ska inte träna eller spela match
3. Avstånd måste hållas vid samlingar

Idag lät jag också meddela badhuset att förbereda att öppna utomhusbadet tidigare än normalt år. Därtill att undersöka användning av utomhusduschar istället för omklädningsrum, eftersom FHM menar att offentliga omklädningsrum ska hållas stängda. Så fort vi har en öppningsdatum så meddelas det. Ta med stor handduk när ni ska byta om haha.

Ser vi en fortsatt lugn smittutveckling så kan vi kanske även öppna upp biblioteken, men här får osvuret vara bäst. Till dess så kan ni få böcker hemkört via biblioteken.

Föreningsliv och näringsliv är viktigt för Staffanstorps kommun. Vi har sedan tidigare fattat en mängd beslut för att underlätta för näringslivet. Kort sagt, mindre krångel. I många beslut var vi fört ut i landet och glädjande är att många andra kommuner sedan har följt i våra spår.
Fortsätt att handla lokalt stötta våra företagare.

Även föreningslivet garanterades tidigt att få ut aktivitetsbidrag på samma nivå som under 2019 även om inga aktiviteter kunde genomföras. Igår fattade en enhällig kommunstyrelse beslut om att ta fram en lägesbild för våra föreningar. Genom samtal med föreningarna så ska kommunen lyssna in var problem kan ha uppstått eller vilka farhågor som föreningarna ser på sikt. Där vi kan hjälpa och rationella skäl föreligger så kommer vi att stötta.

Information är viktigt under kristider och att vi kan nå så många som möjligt. Alla sitter inte och läser på en skärm, därför används även andra kanaler än hemsidan och sociala medier. Exempelvis kommunens egen tidning som med jämna mellanrum landar i allas brevlådor.
Just nu kan ni även höra korta radiomeddelanden från Staffanstorps kommun i Guldkanalen.

Säkerligen har jag missat något i denna uppdatering, men som vanligt så får ni då fråga.

Jag vill framföra en eloge till den politiska oppositionen i kommunen som på många sätt bidrar genom god vilja och förståelse för att jag i min roll ibland måste fatta snabba beslut. Det råder faktiskt lite ”rygg-mot-rygg-mentalitet” just nu.

Slutligen, ett riktigt stort tack till all duktig personal som kämpar inom kommunen, våra samarbetspartners och alla välvilliga kommuninvånare! Tillsammans hjälps vi åt i svåra stunder. 

Christian Sonesson 
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Staffanstorps kommun
Information gällande hur vi hanterar träning
2020-04-02 11:59

Staffanstorp 2020-04-02

 

SK Triton

 

Huvudregler: Stanna hemma om ni är sjuka, gäller alla som medverkar i verksamheten.


Personal:

Arbeta hemma

Håll distans till aktiva och andra under träning

Vara ombyta när vi kommer till träningarna.

Tvätta händerna innan avfärd till träningen.


Aktiva:

Tvätta händerna innan avfärd till träningen.

Håll distansen till de övriga i anläggningen efter inpasseringen.

Var ombyta när ni kommer till träningen, ta med stor väska att lägga ytterplaggen i. Skor skall ställas på anvisad plats eller läggas i väskan.

Drick endast ut egen vattenflaska.

Duscha innan träningen, fortsätt håll distans och avstånd. Planera för att detta moment kommer att ta mer tid nu.

Efter passet, torka er och sätt på ytterkläder ute i simhallen för att minska trängseln i omklädningsrummet.


Styrelsen:

Styrelsemöten kommer att genomföras digitalt


Föräldrar:

Vi ser att föräldrar stannar utanför våra aktivitetsplatser under tiden som Corona pandemin pågår.

 

SK Triton följder de råd och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten löpande ger. Vi följer även det råd och riktlinjer som finns på de platser vi har aktivitet/ träning.

Beroende på hur läget utvecklas kan information och riktlinjer komma att uppdateras

Information från Skånesim
2020-03-26 12:19

Skånesims tävlings- och simkommitté har i samråd med Skånesims styrelse tagit beslut, utifrån rådande situation med Corona-virus, att ställa in följande arrangemang


  • Distanscupen omg 3 och 4 kommer att flyttas så de simmas under hösten istället.
  • Seriesimskval den 1 maj är inställt.
    Serierna kommer att nollställas och alla lag simmar kvar i samma serie som tidigare under nästa Seriesim årgång 2020/2021.
  • Vårsimiaden Distrikt den 9–10 maj kommer att ställas in
  • Vårsimiaden Region den 30 maj kommer att ställas in
  • DM den 30–31 maj kommer att ställas in.

Information från SK Triton
2020-03-25 09:20

Staffanstorp 2020-03-24

 

Det har snart gått två veckor sedan Staffanstorps kommun stängde ner Bråhögsbadet för att minska spridningen av det nya Coronaviruset. SK Triton följer utvecklingen dagligen och har en förhoppning om att få igång verksamheten i bassängerna så snabbt som möjligt. I skrivande stund har vi inte något datum för när vi får tillgång till badet. Vi beklagar att den planerade verksamheten inte är möjlig att genomföra just nu. SK Triton hoppas att ni alla mår bra och att ni fortsätter motionera så mycket som möjligt även under den här extraordinära perioden då badet är stängt. Folkhälsomyndigheten rekommenderar fysisk aktivitet för alla åldrar i samhället, se länken nedan.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/fysisk-aktivitet-och-matvanor/fysisk-aktivitet--rekommendationer/

Vi hör av oss till er så fort vi vet mer kring vårens verksamhet.

Ta hand om er så länge!

Uppdatering kring årsmötet
2020-03-22 20:20
Kallelse till årsmöte i SK Triton 2020
Datum: 2020-03-26
Plats: Staffansvallen, Läktaren, Ny plats!
Tid: Kl. 18.30 – 

Alla är varmt välkomna!
FÖRTYDLIGANDE:

Årsmötet kommer att hållas på Staffansvallens läktare, torsdag den 26 mars, kl 18:30. Tänk på att det blir kallt så klä er varmt, ta tex med er en filt och kaffe om du vill.

Prisutdelningen kommer att senareläggas och tas vid ett senare tillfälle, pga rådande omständigheter.

Varmt välkomna!


Dagordning årsmötet
1. Mötets öppnande
2. Fastställande av röstlängd för mötet
3. Val av ordförande och sekreterare för mötet
4. Val av protokolljusterare och rösträknare
5. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt
6. Fastställande av dagordning
7. a. Verksamhetsberättelse 2019
b. Resultat- och balansräkning 2019
8. Revisorernas berättelse för 2019
9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen avseende 2019
10. Fastställande av medlemsavgift för 2021
11. Fastställande av verksamhetsplan och budget för 2020
12. Val av
a. Ordförande
b. Ordinarie ledamöter
c. Suppleanter
d. Revisor
e. Revisors suppleant
f. Valberedning
13. Prisutdelning för prestationer 2019 denna punkt utgår i år. Prisutdelning kommer att ske längre fram.
14. Övriga frågor
15. Mötets avslutande

Om du vill bli vald till förtroendepost på årsmötet men inte kan närvara på mötet, vill vi att du ser till att årsmötet har tillgång till ett underskrivet intyg på att du ställer upp för val. Anledningen till det är att ingen ska kunna bli vald som inte själv vill det.
Kallelse till årsmötet i PDF format här

Dokument gällande årsmötet

Information till medlemmar i SK Triton 2020-03-15
2020-03-15 17:25


Med anledning av den senaste tidens utveckling av smittspridningen av coronaviruset, de beslut som fattats av regeringen och Staffanstorps kommun samt riktlinjer från Folkhälsomyndigheten vill vi ge följande information om föreningens verksamhet.


Efter beslut av kommunen är Bråhögsbadet stängt från ca lunchtid den 12 mars 2020. All simverksamhet som föreningen bedriver på badet kommer därför att ha uppehåll. Verksamhetsansvariga kommer att ha kontinuerlig kontakt med badchefen och andra ansvariga för badet för att säkerställa att vi så snart det är möjligt kan återuppta hela eller delar av verksamheten. Vi ser också över möjligheterna att kunna förlänga terminen, dvs. att senarelägga kurstillfällen, simpass och avslutningar, givet att inomhus- och sedan utomhusbadet öppnar igen senare i vår. När uppehållet ska ta slut är oklart, det beror på utvecklingen av pandemin och kommunens beslut.


Vad gäller simmarna i levelgrupperna tittar vi på möjligheterna att erbjuda alternativ till simträning i form av annan träning utomhus för att så gott vi kan i vart fall bidra till att det rekommenderade behovet av fysisk aktivitet tillgodoses (se länk). Träningen på Burlövsbadet på lördagsförmiddagar för Level 6 och Level 7 pågår som vanligt till dess annat meddelas.


Tävlingar i närtid som föreningen varit anmäld till ställs nu successivt in av arrangerande klubbar. Vår utgångspunkt är att vi från och med idag och så länge smittoläget är så oklart och allvarligt inte åker till några externa aktiviteter eller tävlingar. Detta gäller även aktiviteter och tävlingar som vi eventuellt redan är anmälda till. Inga nya bokningar av aktiviteter, tävlingar eller läger kommer att göras innan läget har klarnat.  


Vad gäller årsmötet som är kallat till den 26 mars 2020 så ska årsmöte enligt föreningens stadgar hållas innan utgången av mars månad. Vi kommer att inom kort återkomma med information kring genomförandet av årsmötet.


I övrigt så följer vi kontinuerligt utvecklingen. Vi håller er uppdaterade med information per e-mail och på vår webbplats. Vi har inte alla svar ännu och hoppas på er förståelse. Så snart vi har ny information så kommer vi att göra nya överväganden kring verksamheten/aktiviteter/tävlingar/läger m.m.  


Det finns många positiva aspekter med simning i en förening. Förutom att simkunnigheten i sig är viktig för att vara säker när man vistas vid eller i vatten så är det i allmänhet bra för hälsan med fysisk aktivitet.  Därtill kommer den kanske allra viktigaste biten, nämligen den sociala. Föreningen har ett viktigt uppdrag här och ambitionen är därför att så fort vi kan återuppta verksamhet. Vi är förstås väldigt ledsna för att vi tvingas till avbrott då vi hade mycket roligt på gång framöver.  Låt oss hålla tummarna att vi snart kan starta upp igen. Har ni idéer och önskemål kring vad vi skulle kunna göra tillsammans medan verksamheten är begränsad så hör gärna av er till era tränare eller verksamhetschefen.

 

Har ni några frågor kring verksamheten eller innehållet i detta utskick så kontakta gärna verksamhetschefen Robert Johnsson, robert.johnsson@sktriton.se eller ordföranden Malin Håkansson, malin.hakansson@sktriton.se.

_____________

 

Ledningen i SK Triton

 

genom/

Malin Håkansson (ordförande) och Robert Johnsson (verksamhetschef)

Idag är badet stängt
2020-03-12 14:33
Hej, Staffanstorpskommun har beslutat sig för att stänga Bråhögsbadet idag den 12/3. Vi kommer fortlöpande informera kring detta så snart vi fått mer information.
Nyheter från våra grupper
Information, 26/08 10:24 
Information, 01/07 16:05 
Kontakt, 22/10 13:53 
Simskoleinformation, 16/01 15:56 
 
Sponsorer