SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

FAQ - VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

 

Hur många gånger simmar simskolan per period?

Ca 10 ggr/period och 3 perioder/år Under simskoleinformation ser du vilka gånger det inte är någon simning (lov eller att det är tävling).

 

Hur många barn simmar i grupperna?

Olika beroende på gruppernas nivå, mellan 4-8 elever per instruktör

 

Hur varmt är det i vattnet?

För simskolans verksamhet är temperaturen ca 28 grader.

 

Avslutning

I samband med sista lektionen för perioden får föräldrar stanna kvar och se vilka framsteg barnen gjort , alla barn får medalj.
Samtidigt finns det möjlighet att köpa de simmärken som barnet klarat.

 

Vilken nivå ska jag anmäla mitt barn på?

Titta efter på sidan "Simskola". Grupperna är indelade efter kunskapskrav (SSF Simmärken).

Vad som krävs för de olika märkena finns att läsa här.


Hur anmäler jag mitt barn?
All anmälan görs på hemsidan via ”Anmälan till grupper”
När anmälan är gjord har ni reserverat en plats.
Faktura kommer med e-post till de adresser ni angett, så snart vi vet att gruppen kommer att starta. Saknar ni fakturan kolla i skräpposten.
OBS! Fakturan MÅSTE betalas senast vid förfallodatum för att ni skall vara garanterad er plats.


Avbokningsregler

Vid avanmälan innan terminsstart, till kansliet@sktriton.se, återbetalas terminsavgiften. Medlemsavgiften återbetalas inte.

Efter terminsstart återbetalas inga avgifter mer än vid långvarig sjukdom eller skada, som kan styrkas med läkarintyg.


Jag har inte fått någon plats!! Kan jag ställa mig i kö?

Vi har inget kösystem. Om det blir en plats ledig så kommer den med automatik ut på vår anmälningssida, så det är där du får hålla koll efter lediga platser.


Mitt barn är redan vattenvant, måste vi ändå börja i Baddaren?

Om ditt barn är vattenvant går det givetvis bra att börja på nivå Bläckfisken istället MEN barnet måste kunna doppa huvudet obehindrat, ligga och flyta på vattnet i några sekunder UTAN någon hjälp av flythjälpmedel. Tänk på att det kan var bra att börja på en ”lagom” nivå eftersom det kan ta både kraft och energi att vara i en grupp och ta instruktioner och att vara i från mamma och pappa.

 

Kan jag som förälder motionssimma medan mitt barn går i simskolan?
Ja, på tisdagar och onsdagar då badet är öppet för allmänheten. OBS! Ni måste lösa entré i badkassan. Övriga dagar är badet stängt när vi har verksamheten


Varför får föräldrar inte stanna kvar i simhallen?

Barnen fokuserar mer och lär sig fortare när deras föräldrar inte är med vid bassängen. 
Med föräldrar kvar inne i simhallen blir det både trångt, en hög ljudnivå och barnen lägger focus på vad föräldrarna gör istället för sina instruktörer. 


Varför skall föräldrar lämna och hämta barnen i simhallen?

Vi har många grupper igång samtidigt och kan då inte samtidigt ha koll på de som ännu inte börjat sin simning. Vänta på anvisad plats så kommer de bort och hämtar barnen när det är dags. Efter simningen väntar ni på anvisad plats så kommer barnen att lämnas över till er.
Detta för att säkerställa att de finns någon som hämtar barnen.


Hur många barn är man i gruppen?

Det är olika beroende på i vilken bassäng och hur många ledare samt vilken grupp det är, men någonstans mellan 8-12 barn på 1-3 ledare. Oftast fler ledare på färre barn i de yngre grupperna. I undervisnings bassängen får det vara max 20 personer/timme för att vatten kvalitén skall bibehållas. 


Varför börjar ni inte att öva de olika simtagen med en gång?

För att bli riktigt simkunnig krävs det att man är vattenvan. Det är viktigt att man vågar lita på att vattnet bär en och att man är bekväm i vattnet. Är man rädd spänner man sig och det tar längre tid att lära sig. Om man låter barnet få tid på sig att få en vattenvana kommer vägen till simkunnighet att gå lättare och det kommer att vara roliga för barnet.


Varför lär barnen sig inte att simma bröstsim först?

Bröstsim är det simsätt som är svårast för ett barn att lära sig. Det är inte bara svåra rörelser som kräver en viss motorisk mognad, det är även svårt att koordinera. I vår simskola får barnen lära sig alla simsätt. Precis som det är bra att göra många olika rörelser på land så är det även bra att göra många olika rörelser i vattnet.


När är vi i den djupa bassängen?

I Guldpingvinen är halva lektionen i 25-metersbassängen
Fisk/Guldfisk och Haj/Guldhaj är alltid i 25 meters bassängen. 

 

Vi kan inte komma en gång, kan jag hoppa in i en annan grupp istället så att jag får alla mina gånger?

Tyvärr är detta inte möjligt. Vi har många simlärare som jobbar under veckan och det är ca 500 barn som går i vår simskola. Om vi skulle erbjuda att man kommer i en annan grupp och tar igen så hade det ofta varit en mycket svår situation för simlärarna och de andra barnen i gruppen.

 

Hur vet jag vad jag ska anmäla till nästa period?

I slutet av period 1 och 2 får ni en placering inför kommande period som motsvarar barnets förkunskap. Det är viktigt att man svarar om man vill ha den platsen. Önskar man den inte platsen anmäler man sig själv till ev ledig plats. Inför period 1 anmäler man sig till grupp som motsvarar barnets förkunskaper.

 

Vilken utrustning behöver man i simskolan?

Badkläder med bra passform, sätt upp håret på de med långt hår alternativt badmössa plus handduk och tvål/schampo till att duscha innan simskolan.
Från nivå Fisk, är det tillåtet med simglasögon. Simglasögon finns att köpa på SportRingen i Staffanstorp och medlemmar i Sk Triton har rabatt.

 

Vad gör jag om mitt barn blir sjukt eller inte kan deltaga någon lektion?

Du behöver inte göra en sjukanmälan om ni är borta vid något enstaka tillfälle. Vid längre frånvaro är vi dock tacksamma om detta meddelas till oss på kansliet. Kontaktuppgifter till oss hittar Ni högst upp på våra hemsidor.

 

Jag har glömt en sak på badet och undrar om ni hittat den?

Kvarglömda saker samlas upp av personalen på Bråhögsbadet. Hör med Bråhögsbadet och deras personal. Simklubben har inte tillgång till utrymmet där kvarglömt förvaras.

Skulle vi hitta dyrare värdesaker, t ex mobiltelefoner eller plånböcker, tar vi reda på de och lämnar till Bråhögsbadet när de har personal på plats.

 

 

 
Sponsorer