SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Babysim

Babysim 3-24 månader


Babysim är det första steget i Simklubben Tritons verksamhet. Babysim riktar sig till barn och föräldrar till barn 3-24 månader. Barn kan simma redan från födseln, det viktiga är att barnen har en läkt navel och väger över 4 kg.

Babysim har funnits i Sverige i många år och har under denna tid utvecklats. Tidigare bestod babysim av mycket mys, självklart finns myset fortfarande kvar men vi vet idag att vi kan träna och utveckla barnens reflexer och motoriska förutsättningar. Babysim är därför en viktig del av vår simverksamhet och det är aldrig försent att börja.

 

Babysim har som syfte att ge våra barn ett sunt förhållningssätt till vatten. Genom att gå och bada regelbundet med barnen så kommer vattenvana automatiskt, dock behövs en respekt för vatten läras in. Ett vattenvant barn utan respekt för vatten kan bli en fara för sig själv då barnet inte får några hämningar. Babysim går därför ut på att göra barnet tryggt i vatten det vill säga att viljemässigt kunna hålla andan under vatten, lära dem att ta konsekvensen för sitt handlande. Stegvis lär vi barnen övningar med respekt till barnets egen utveckling.

 

Babysim är ett bra tillfälle för barn och föräldrar att få lite egentid tillsammans. Ni kommer vara nära varandra och du kan själv vägleda barnet genom deras utveckling tillsammans med våra instruktörer.


Till anmälningssidan


Nyheter från föreningen
 
Sponsorer