SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till SK Triton

Simklubben Triton är föreningen som erbjuder simning av hög kvalité från babysim till vuxensim, från bredd- till tävlingssimmare. Vi skapar långvariga relationer med våra medlemmar och arbetar med alla i alla åldrar. SK Tritons mål är att vara en värdefull del i en familjs fritid, oavsett om man är ung eller gammal, inriktad mot vattenvana, simskola, motions- eller tävlingssimning.


SIMIDROTT för ALLA *


 * GEMENSKAP - VÅR STYRKA *


  * VI UTVECKLAR SIMMARE och LEDARE *

 

* VÅR FRAMTID *

Fira Lucia med Triton 11 december 2023
2023-11-09 13:43

 

Måndagen den 11 december är det dags för Tritons traditionella Luciafirande, där vi också koras klubbens snabbaste simmare/simmerska på Skins. I år är det 25 bröstsim.

 

Insläpp: 19:00

Start Luciatåget: 19:20

Kval Skins (25br): 19:45

 

Inbjudan till Luciafirandet där ni också anmäler er.

 

Information om Luciatåget

 

Anmälan till luciafirandet ska vara inne senast fredagen den 8 december

Anmälan till Skins ska vara inne senast söndagen den 10 december

 

Hoppas vi ses den 11e december.

 

MVH

SK Triton

 

 

 

Föreläsning 21/9 2023
2023-09-08 09:54

Lisa Hellström, Docent Malmö Universitet

 

 

Hur mår våra barn och unga? Förändringar i barn och ungas hälsa över tid.

 

Lisa har själv en bakgrund innan den akademiska karriären som elitaktiv inom simningen. Med tävlande i landslaget, träning och studier i USA, Vid SMU, Dallas Texas.

 

SK Triton hälsar våra medlemmar välkomna till denna föreläsning i vår strävan att vara den bästa klubben att simma i.

 

Här är ett klipp från SVT rörande Lisa forskning

 

Här hittar ni mer information och hur ni anmäler er

Emilia Ljunggren på Special Olympic i Berling
2023-06-22 15:14
Emilia Ljungren på 100m bröstsim Berlin 2023

Hej, vi har det toppen i Berlin och varvar simhallen med lite annat. Emilia har tagit två pers här nere, i Finalerna simmade hon 100 m bröst på 2,01,27 pers med 4 sekunder och 200 m frisim på 3,16,45.per med 7,5 sekunder.  Båda tiderna är under kvaltiderna till SM. Vi skickar iväg grattis hälsningar till Emilia från Staffanstorp, Nästa vecka kommer Emlilia simma några distanser på SM i Umeå. 

CityGross kvitton
2023-06-21 19:24
Hoppas att sommaren börjat bra och ni fått simma och bada så mycket som möljigt. De av er som under sommaren varit eller planerar att besöka CityGross i Staffanstorp får gärna efter att ni handlat lämna in er kvitton till SK Triton, nedan finns det lite mer information kring detta. Vi har inlämning torsdagen den 25/8.
 
Lämna i brevlådan inne på badet eller i vår låda utanför badet

Resultatet av insamlingen under hösten blev lite över en halv miljon i kvitton, vilket ger SK Triton 5000:-. Vi startar redan nu insamlingen som sträcker sig fram till den 20/8, vi lämna in kvittona veckan efter

Spara era kvitton på City Gross!

 

Genom att spara och lämna in era kvitton blir simklubben Triton sponsrade av City Gross i Staffanstorp. City Gross sponsrar oss med 1 % av den totala inköpssumman. Detta ger ett fint tillskott till föreningskassan ca10000-20000 per år. 

 

Vi har till dags datum fåttt in kvitton för närmare 100 000 = 1000:- sek till triton, hjälp oss att nå över en miljon här under hösten- våren. nästa gång vi lämnar kvitto är den 25 augusti 2023, lämna in löpande så hinner vi även att räkna samman och lämna till City Gross

 

Handlar ni på City Gross i Staffanstorp, spara kvittona och lämna in dem under terminens gång i Tritons brevlådor, dels vid ingången till huvudentrén, dels vid ingången på baksidan. Det går givetvis också bra att lämna dem direkt till tränaren/instruktören. För de av er som scannar behöver trycka ut kvittot efter att ni fått utpasseringskvittot.

 

Lämna in kvittona i ett kuvert och skriv utanpå hur många kvitton där är i samt den totala inköpssumman.

 

Lämna dessa i vår brevlåda vid huvudentren till Bråhögsbadet

 

Tack på förhand!

SK Triton

Styrelsen informerar
2023-06-04 17:36

Styrelsen informerar 

Sommaren börjar närma sig och de flesta av simmarna har nu börjat träna utomhus. Samtidigt är många nyligen hemkomna efter tävlingslägret i Esbjerg som var väldigt uppskattat. Tack alla tränare som var på plats och ett särskilt tack till er föräldrar som gjorde resan möjlig, ni vet vilka ni är och har alla förhoppningsvis fått ett tackmail för er insats.

 

Här kommer en kort summering kring styrelsens arbete och vad vi gör för tillfället för att utveckla klubben framåt.

 

Styrelsen har under våren utfört en trivselenkät som simmare i Simiaden 4, Sum-Sim Yngre, Sum-Sim Mellan samt Sum-Sim Äldre fått besvara. Tack till alla som besvarat enkäten vilket gör det möjligt för oss att få bättre förståelse för vad vi gör bra i klubben och vad vi behöver utveckla och bli bättre på. Vi har tillsammans med tränarna gått igenom resultatet och kommer nu fortsätta arbetet med vissa förbättringsåtgärder.

 

Gällande gruppändringar som ibland görs inför höstens uppstart, kommer grupperna Sum-Sim Äldre, Sum-Sim Mellan, Sum-Sim Yngre samt Simiaden 3-4 att förbli som de är utan några ändringar för att behålla och arbeta vidare med gruppdynamiken och gemenskapen. Är det simmare som av olika anledningar verkligen vill byta till en annan grupp kan detta vara möjligt.

 

För klubben är det väldigt viktig att ha tillräckligt med utbildade funktionärer för att kunna anordna våra hemmatävlingar. Dessa ger simmarna möjlighet att ”träna” tävling (Prisjakten och Tritonspelen) men även som genererar stora intäkter till klubben (Dronksimmet och Vårsimiaden). Genom att anordna inbjudningstävlingar kan vi därför hålla nere träningsavgiften. I klubben är ett antal personer utbildade som funktionärer men vi behöver bli fler. Därför kommer vi under september att hålla en ny funktionärsutbilning.

Ni som varit funktionärer i över två år kommer även kunna gå en distrikfunktionärsutbildning som hålls i klubbens regi i september för exempelvis kunna hjälpa till som bandomare. 

 

Under hösten är vår målsättning att återinföra en arrangörsgrupp som ska hjälpa till med planering av våra hemmaarrangemang. Triton är en ideell förening, och för att kunna vidareutveckla vår verksamhet för våra simmare och medlemmar krävs det större hjälp av ideellt arbete av föräldrar som komplement till det arbetet som vår tillsvidareanställda personal lägger ner. Arbetsuppgifterna i arrangörsgruppen är uppdelade på olika personer som har till huvudsyfte att planera våra aktiviteter. Gruppen kommer att bestå av 4-5 personer som kommer att träffas antingen fysiskt eller via möten online. Vi söker nu dig som skulle vara intresserade av att  vara med i denna grupp. Skicka ert intresse till lars.alm@sktriton.se.

 

Slutligen vill vi tacka för att vi får låna era barn på träningar och tävlingar och wow vilket fint gäng med simmare vi har i klubben. Ni har fantastiska barn som ni ska vara stolta över. Under träningar, tävlingar och läger utvecklas alla utifrån sina förutsättningar samtidigt som de alla bidrar till klubbens gemenskap.

 

Nu ser vi fram att träffa så många som möjligt, simmare, tränare, instruktörer och föräldrar under Tritondagen den 6 juni. Detta är en dag som vi firar tillsamman med alla våra medlemmar. Ta tillfället att anmäla er så fort som möjligt så ni kan vara med på de roliga aktiviteterna med tävlingar, bad och lek när badet denna dag enbart är öppet för oss.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Styrelsen

Tritondagen 6/6 2023 påminnelse
2023-06-01 11:00

Välkomna till Tritondagen  6 juni 2023

 

Vi har förlängt anmälningstiden till den 4 juni, enligt väderkällor kommer vädret att vara bäst den 6e juni på Bråhögsbadet, så missa inte tillfället att simma, bada , ta märken eller vaför inte pricka tiden på 50m, till loppet på 50m anmäler ni er vid insläppet.  Detta är öppet för alla Tritoner.

 

Sportringen kommer att vara på plats och sälja profilkläder och simglasögon och mycket annat så att träningen blir lite bättre.

 

Var                     

Bråhögsbadet i Staffanstorp

Vem

Alla i Triton är välkomna! Simskolebarn, barn och ungdomar i teknikgrupper, träningsgrupper och tävlingsgrupper, vuxencrawlare, masterssimmare, instruktörer och tränare, funktionärer m.fl. Föräldrar, syskon och andra familjemedlemmar är också välkomna.

När                     

Kl 12.00 – 15.00, den 6 juni 2023

 

Program           

                         

12.00- Insläpp

12.15-12.45      Tävling, pricka tiden (vi har tre tider att välja på)

Alla som kan simma 50 meter kan vara med. Tävlingen kommer att gå ut på att pricka en viss tid. Den som kommer närmast vinner!

12.30-14.00      Märkesrally: Baddaren till Vattenprovet Ta märken du inte hunnit ta under terminen eller om du kan du simma 200 m så passa på att ta årets simborgarmärke. Vi har personer som hjälper till kommer att finnas på plats.

13.30-15.00      Fritt bad!

 

Mat och dryck Vi kommer att servera Hamburgare o dricka till de som är anmälda.

Kiosk                  Vi kommer att ha försäljning av kioksvaror.

Utrustning       Ta med badkläder och något varmt att ta mellan aktiviteterna i vattnet.

Frågor                Maila robert.johnsson@sktriton.se

Pris               25:-  per person som ni swishar efter att ni anmält er till 1230835025

 

Anmälan      Anmäl er senast den 4 juni hur många ni kommer så att vi kan beräkna mängden hamburgare. Har ni inte anmält er är ni välkomna i alla fall.  Klicka här för att anmäla er

 

Varmt välkomna! 

Tritondagen 6/6 2023
2023-05-16 11:53

Välkomna till Tritondagen  6 juni 2023

 

Var                     

Bråhögsbadet i Staffanstorp

Vem

Alla i Triton är välkomna! Simskolebarn, barn och ungdomar i teknikgrupper, träningsgrupper och tävlingsgrupper, vuxencrawlare, masterssimmare, instruktörer och tränare, funktionärer m.fl. Föräldrar, syskon och andra familjemedlemmar är också välkomna.

När                     

Kl 12.00 – 15.00, den 6 juni 2023

 

Program           

                         

12.00- Insläpp

12.15-12.45      Tävling, pricka tiden (vi har tre tider att välja på)

Alla som kan simma 50 meter kan vara med. Tävlingen kommer att gå ut på att pricka en viss tid. Den som kommer närmast vinner!

12.30-14.00      Märkesrally: Baddaren till Vattenprovet Ta märken du inte hunnit ta under terminen eller om du kan du simma 200 m så passa på att ta årets simborgarmärke. Vi har personer som hjälper till kommer att finnas på plats.

13.30-15.00      Fritt bad!

 

Mat och dryck Vi kommer att servera Hamburgare o dricka till de som är anmälda.

Kiosk                  Vi kommer att ha försäljning av kioksvaror.

Utrustning       Ta med badkläder och något varmt att ta mellan aktiviteterna i vattnet.

Frågor                Maila robert.johnsson@sktriton.se

Pris               25:-  per person som ni swishar efter att ni anmält er till 1230835025

 

Anmälan      Anmäl er senast den 31 maj hur många ni kommer så att vi kan beräkna mängden hamburgare. Har ni inte anmält er är ni välkomna i alla fall.  Klicka här för att anmäla er

 

Varmt välkomna! 

Tritondagen 6/6 2023
2023-05-10 16:24

Hej, boka upp denna datum redan nu då vi planerar för en Tritondag på Bråhögsbadet. Vi är inte 100% klara med planeringen men i stora drag ser det ut som nedan

 

09.00-12.00 Simtävling för våra tävlings, tränings masters och vuxencrawl. Vi kommer att erbjuda att man kan simma 50m för de yngre och 100-200m för de som är lite äldre. Inbudan kommer att skickas ut till del beröda simmarna under nästa vecka.

 

12.00-15.00 Tritondagen för alla våra medlemmar. Preliminärt schema för dagen

Grilla

Pricka tid

Märkes rally

Fritt bad

Prova på annan simidrott Swim Run, Vattenpolo

 

Vi hoppas att programet är klart under nästan vecka och kommer att skickas ut till er. Vi hoppas på på sol denna dag

 

Pris är 25:- per deltagare, då ingår bland annat Entré. Om vi har någon som skulle vilja hålla i Allsång denna dag kontakta Robert Johnsson på 0732 566560.

 

 

 

25000:- Från Sparbanksstiftelsen Finn
2023-05-03 17:19
Några dronkar från 2017.

Idag har vi glädjen att meddela att SK Triton tilldelats 25000:- från Sparbanksstiftelsen Finn. Pengarna kommer att användas till att tillverka Dronkar till nästa års Dronksim. Vi tackar Stiftelsen och även vår bank i Staffanstorp, Sparbanken Skåne för att de valt ut vår ansökan. Stort tack till Sparbanken

Beslut från Styrelsen
2023-04-24 09:03

Styrelsen i SK Triton har vid senaste styrelsemötet tagit beslut att gå tillbaka till 4 starter som klubben står ekonomiskt för på tävlingar. Detta beslut gäller tävlingar efter 15/5 2023.

Orsaken är att vi under våren tyvärr sett en generell kostnadsökning per start för flera av de externa tävlingar vi besöker samtidigt som det är viktigt att behålla en god ekonomi i klubben.

 

 

Vi hoppas inom kort komma med en uppdatering kring styrelsens arbete och vilka områden som fokuseras på under resterande del av våren. 

 

Styrelsen SK Triton

 

Prisutdelning Årsmötet för 2022
2023-04-02 21:37

Lite bild uppdatering,

Bild 1, Jens Magnusson årets Triton

Bild 2 KLubbrekord i lagkapper två stycken på bilden ser vi Victor Borg, Jens Magnusson, Zinna Bengtsson Nimander, Amanda Persson*, Albin Nyholm* och Maja Blomliden* 

Bild 3 Kompispriset från Sportringen, Noah Tsiparis och Signe Larzenius

Bild 4 Zinna Bengtsson Nimander Internationella priset 

Bild 5 Jens Magnusson och Zinna Bengtsson Nimander Skins

Bild 6 Sum-Sim prestation Julia Almquist och Anna Jörgensen*  Örn pokalen Hugo Mirveus

Bild 7 Årest bästa presation Zinna Bengtsson Nimander

Bild 8 Årests parasimmare, Emilia Ljunggren

Bild 9 Årets lagkappslag Victor Borg, Zinna Bengtsson Nimander, Albin Nyholm* och Amanda Persson*

Bild 10 Årets medleypris Jens Magnusson och Julia Almquist

Bild 11 Årest masters Britt Marie Nilsson

Bild 12 Tritonspels pristagare hösten 22

Bild 13 Årets presation herr och dam. Jens Magnusson och Zinna Bengtsson Nimander

 

Grattis alla som vara på plats om namnet är med märkt med ett * var med inte med på bilden.

 

 

Kungörelse av regler som tävlingssimning
2023-03-16 08:49

Hej, Svensk simdrott har presenterat en kungörelse som ni kan läsa om här.

Åsa Almquist tilldelas Enar Petterssons minne
2023-03-07 12:00

Enar Petterssons Minne
Som tilldelas tränare som genom arbete med egna talanger lett klubben till
framgångar. Skånesim utser den eller del som tilldelas detta Stipendium

 

Motivering:
Tilldelas Robert Rödin Vellinge-Näsets Simklubb och Åsa Almqvist SK Triton,
som med 50 års gemensamma tränarerfarenheter har haft aktiva roller för ett
antal framgångsrika simmare. En av de främsta är Ida Andersson Wulf
landslagssimmare i paralandslaget sedan 2015, som har simmat ett flertal VM
och EM.
Robert har följt Ida sedan hon började simma i VNSK 2006 och Åsa har följt Ida
sedan hon började tävla 2013.
Åsas och Roberts styrkor är att de ser individen 
Båda två ställer höga krav men ser alltid till att
simmaren får det stöd och den träning som den enskilde simmaren behöver.

 

Utdelning kommer att ske i augusti på Skånesims allting.

 

Grattis från SK Triton till både Åsa och Robert R

 

 

2023-03-02 08:39

Hej, har precis varit på SOECO i Dalby som tidigare utrustat vårt kontor med höj och sänkbara bort, beslysning och stolar. Denna gång frågade vi efter ett TV Stativ och kommer imorgon att hämta två TV-Stativ med tillhörande TV skärmar. Så de av er som funderar på nya kontorsmöbler, klä om befintliga stolar/ möbler så har de allt ni behöver. Om ni aldrig varit där innan ta gärna en titt här.

Nyheter från våra grupper
Vuxencrawl, 30/08 15:26 
Vuxencrawl, 11/01 21:55 
 
Sponsorer