SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till SK Triton

Simklubben Triton är föreningen som erbjuder simning av hög kvalité från babysim till vuxensim, från bredd- till tävlingssimmare. Vi skapar långvariga relationer med våra medlemmar och arbetar med alla i alla åldrar. SK Tritons mål är att vara en värdefull del i en familjs fritid, oavsett om man är ung eller gammal, inriktad mot vattenvana, simskola, motions- eller tävlingssimning.


SIMIDROTT för ALLA *


 * GEMENSKAP - VÅR STYRKA *


  * VI UTVECKLAR SIMMARE och LEDARE *

 

* VÅR FRAMTID *

JSM Silver för Linus Forsgren
2021-07-02 07:36

Två simmare i vattnet under dagen på SM/JSM i Halmstad Jonathan Palinger o Linus Forsgren, båda persade på distansen 50m fjärilsim. Linus simmade så pass fort att det blev ett silver på JSM o en nionde plats på SM. Bra jobbat truppen. Foto creed till Anders Bengtsson

Information från Sportringen
2021-06-24 09:31

Hej på Er

Hoppas ni har det bra och att era verksamheter har fått komma igång på ett
hyfsat sätt.

Tänkte informera er om hur våra öppettider ser ut i sommar och till hösten.

 

Vi har stängt i butiken under V. 27 & 28 (5/7 - 18/7)

From V29 (19/7) har vi följande öppettider:
* Mån - Tors 10.00 - 18.00
* Fre 10.00 - 16.00
* Lör udda veckor 10.00 - 13.00
* Lör jämna veckor stängt

Om det uppstår någon akut situation under de veckorna vi har stäng så smsar
ni Roger på 0708-100435

 

Vill också passa på att informera er om att Eva slutar i företaget och
hennes sista arbetsdag är imorgon (24/6)

Mvh

Roger Esbjörnsson

Sportringen Staffanstorp

Beslut gällande sommarens Sum-Sim
2021-06-03 08:17
Texten kommer från Simförbundets hemsida, när vi får mer information kommer vi ut med denna. Beslut gällande sommarens Sum-Sim
 
 
Svensk Simidrott har den senaste veckan arbetat med att försöka hitta lösningar för ett Sum-Sim arrangemang i sommar.

Tyvärr har vi landat i beslutet att tävlingen inte kan anordnas i år utifrån nuvarande situation för samtliga åldrar på Sum-Sim. Men vi har tillsammans med arrangören Kungsbacka Simsällskap hittat en lösning där vi kan lägga till en åldersklass för simmare födda 2005 på tävlingen JSM/Sum-Sim äldre som simmas i Kungsbacka. Med detta beslut får samtliga 16-åringar göra sitt sista 50 m Sum-Sim i sommar vilket är glädjande!

Ny grenordning till den gemensamma tävlingen JSM/Sum-Sim äldre och Sum-Sim 16 år kommer att färdigställas snarast. Samtliga grenar kommer att avgöras i direktfinal och flickor och pojkar kommer att tävla i olika tävlingspass. Mer information kommer finnas i uppdaterad inbjudan som färdigställs snarast och mejlas ut till klubbarna samt presenteras på Svensk Simidrotts hemsida.

Med tanke på mat och logi vill vi samtidigt passa på och uppmana klubbarna att skyndsamt kontakta arrangören för bokningar så plats kan ges till alla, det finns begränsat med hotellrum. Mer information kring boendealternativ och mat samt priser hittar ni i befintlig inbjudan, se www.kbss.nu.

För de simmare födda 2006-2008 avser vi att arrangera ett Riksmästerskap likt ifjol, en tävlingsform som kan genomföras på hemmaplan. Tiderna kommer att sammanställs i en gemensam resultatlista. I år uppmuntras föreningarna att samverka, inom gällande restriktioner, kring arrangemanget avseende plats och deltagande för ökad konkurrens och gemenskap. Information om Riksmästerskapet kommer att komma mejlas ut till samtliga klubbar inom kort.

Svensk Simidrott vill tacka alla för det tålamod och förståelse som visats från er klubbar i vårt arbete kring att skapa förutsättningar för mästerskapen och önska alla klubbar en riktigt fin mästerskapssommar!

Sparbanksstiftelsena beviljar 175 000:- till SK Triton
2021-05-28 14:14

I enlighet med verksamhetsplanen för 2021 så har vi ansökt om nya toppar med överväxlingsfunktion till SK Triton, vi har precis nåtts av nyheten att vi är beviljade bidragen från Sparbanksstiftelserna Färs och Frosta 85000:-  och från Sparbanksstiftelsen Finn 90 000:- totalt 175 000:-. 

 

Sparbanken Skåne genom Johanna Norrbohm, kontorschef Staffanstorp, låter hälsa att vi är en bank som går bra, har nöjda kunder som tillsammans genererar mer pengar till stiftelserna som de sedan kan dela ut till det lokala föreningslivet!

Hos Sparbanken Skåne finns det alltid plats för fler kunder

 

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till Sparbanksstiftelserna Färs och Frosta och även Finn, plus Sparbanken Skånes kontor i Staffanstorp.

Nya tält
2021-05-26 16:58
Nya tält då tävlingarna dra igång

Nu har vi investerat i två nya tält inför att tävlingarna kommer igång igen. Vi fick under hösten 2020 besked på en ansökan om att vi är beviljade 15000:- till köpa in tält för. Vi passar på att tacka Crafoordska stiftelsen för bidraget.

Startpallar utomhus
2021-05-22 10:52

Vi kommer att sätta upp startpallar utomhus under nästa vecka. Vi har fått hjälp av B. Göransson Produktion i Staffanstorp med det rostfria o målning o renovering av våra pallar står 

Målerifirman Karl Fr Jönsson i Lund AB. 
Stipendium
2021-05-17 19:24

Ulrika Nilsson tar idag emot stipendium från Sparbanken Skåne på kontoret i Staffanstorp. Stort grattis ännu en gång. Triton får samtidigt ett bidrag på 5000:- till verksamheten 

Strategi 2025 samarbete med RF/Sisu
2021-05-11 21:39

Idag har styrelsen haft första träffen med RF/Sisu i arbetet med att göra SK Triton ännu bättre. Vi kommer fortsatt presentera vad som händer vid dessa träffar, kortfattat.

Denna träff var digital. Vi avvaktar  beslut från FHM och planerar för träff två i juni, förhoppningvis IRL. Idag handlade mötet mest om vad grupperna har tagit fram för grund för det fortsatta arbetet. Kommunikation, engagemang och delaktighet var några ord som vi har som grund. Vi har haft fösta mötet och kommer längre fram att presentera arbetsgången för hela processen, vi kommer och måste även ha input från hela föreningen.

Nytt beslut kring simanläggningen i Staffanstorp
2021-05-06 14:55

Saxat från kommunens hemsida.

 

Kommunfullmäktige i Staffanstorps kommun beslöt under onsdagens fullmäktigesammanträde att ett nytt badhus ska byggas i centrala Staffanstorp, på samma tomt där Bråhögsbadet idag finns.

Beslutet innebär att ett nytt bad inte kommer att byggas vid Åttans idrottsplats. En tidigare kalkyl visade att badhusanläggningen skulle bli nästan 100 miljoner kronor dyrare än beräknat.

Ett nytt badhus uppskattas att kosta 265 miljoner kronor (inklusive detaljplan, rivning, återställande av mark och eventuellt markköp) och byggs på samma område där nuvarande bad finns. I den utredning som gjorts beräknas att kunna hålla befintligt badhus öppet tills det nya är byggt. Utomhusbadet planeras att stängas under byggarbetet för att öppnas efter att gamla Bråhögsbadet rivits och marken återställts.

Nu startar en process med att utarbeta en ny detaljplan för badhusområdet och ta fram förutsättningar för projektet (kallat programhandling) som bland annat ska leda fram till en preliminär tidplan för det nya badhuset. 

 

Sotningsväsendet i Lund förlänger avtalet med SK Triton
2021-04-24 09:53

Med hjälp av Sotningsväsendet i Lund kommer vi har nya t-shirts till våra tävlingssimmare, när tävlandet kommer igång igen.  Sotningsväsendet i Lund har varit en stor del i att vi är enhetliga vid tävlingar, vilket är viktigt för tillhörigheten bland våra aktiva.

Klargörande kring kvalperioden 2021
2021-04-13 19:31

Vi har under kvällen fått ett klargörande gällande kvaltider för mästerskapen 2021. 

 

"Hej!

Normalt skulle årets kvalperioder börja den 1 januari 2020, men styrelsen har beslutat förlänga dem så att ALLA kvalperioder för årets mästerskap startar den 1 januari 2019. Nästa år är vi tillbaka till gamla regeln igen.

 

Med vänlig hälsning

Kenneth"

 

Nedan följer de individuellt kvalade simmarna, jag måste räkna om lagtiderna så de stämmer utifrån 2019 års data. Återkommer med detta. Efter genomgång har jag även upptäckt att vi missat Maja Björnström som hela tiden varit kvalda och ber om ursäkt för denna miss. Vilken eller vilka grenordningar som kommer att gälla brottas förbundet med just nu, de har lovat att återkomma snarast.

 

Kvalade simmare 2021
A Kvalade
SM/JSM
Mica Nolén
Linus Forsgren
 
Sum-Sim Äldre
Mica Nolén
Tyra Öhlin
Maja Blomliden
Jonathan Palminger
Linus Forsgren
 
Sum-Sim Yngre
Jens Magnusson
Victor Borg
Zinna Bengtsson Nimander
Maja Björnström
Julia Almquist
Anna Jörgensson
Albin Nyholm
Albin Björnström
Idrottsledarstipendiat 2021 Sparbanken Skåne
2021-04-12 15:36

I er förening är det Ulrika Nilsson som tilldelats ett stipendium!

 

Ulrika är sedan hösten 2016 SK Tritons kassör och under ett antal år lagt mycket tid på att komma tillrätta med ekonomin och de rutiner som finns kring detta uppdrag. SK Triton är mycket glada att Ulrika tilldelats detta Stipendium av Sparbanksstitelsena och RF-SISU Skåne. 

 

Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med RF-SISU Skåne uppmärksammar och

hyllar idrottsledare, som ideellt engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne, genom

att dela ut 250 stipendier. Stipendiaten får 5 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes

förening får 5 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet.

Sommarsimskola 2021
2021-04-06 10:45

Hej, vi kommer att arrangera simskola sommaren 2021 inomhus, vi hoppas även kunna lägga till simskola utomhus, så att vi även kan genomföra simkunnighetsgrupper. Mer information finns här 

Kvalade simmare till sommarens mästerskap
2021-04-06 10:43
Hej, Stort grattis till att nya fina tider från gårdagens tävlingar. Har försökt att sammanställa de simmare som är kvalade till sommarens mästerskap utifrån kvaltiderna som finns på simförbundets hemsida. Resultaten från våra påskarace kommer att skickas in under dagen.
Mästerskap och kvalade simmare
 
SM/JSM Mica Nolén, Linus Forsgren + lagkapp på damisdan 4*100m frisim och 4*200m frisim
 
SUM-SIM Äldre Maja Blomliden, Mica Nolén, Tyra Öhlin, Linus Forsgren, Jonathan Palminger plus lagkapp 4*200m frisim damer (långbana)
 
Sum-Sim Yngre Anna Jörgensson, Julia Almquist, Albin Nyholm, Albin Björnström, Zinna Bengtsson Nimander, Jens Magnusson och Victor Borg
 
Vi har nu börjat tävla igen efter sex månaders uppehåll. Kommer säkert att kompletteras mer fler simmare framöver.
 
Gilla
 
 
 
Kommentera
 
 
Nyheter från våra grupper
Simskoleinformation, 16/01 15:56 
Vuxencrawl, 11/01 21:55 
Mästerskapsgruppen, 28/02 22:54 
Mästerskapsgruppen, 16/08 17:55 
 
Sponsorer